Да работим заедно за младите хора на България!

  + 359 897 937 357 

9000 Варна, ул. Преслав 4

HomeНовининовиниСтажантска програма за младежи по проект EDIBO – фаза 2

Стажантска програма за младежи по проект EDIBO – фаза 2

Стажантска програма за младежи по проект EDIBO – фаза 2

Петима младежи на възраст между 18 и 29 години бяха одобрени да участват  в партньорската стажантска програма на ИМИИ и 3К АД в град Варна. От началото на месец Март 2021 младежите преминаха едномесечен практически стаж в административния отдел на компанията. 3К АД работи в сферата на енергетиката и околната среда вече над 15 години. Във фирмата работят висококвалифицирани и мотивирани специалисти в различни направления – инженери, икономисти, доктор на техническите науки. Дружеството предлага услуги, свързани с проектирането, доставката и цялостното изграждане на фотоволтаични системи за производство на електроенергия, както и комплексни инженерни решения за специфични обекти. Taка, обучените по дигитални умения младежи в рамките на проект EDIBO, получиха и възможността за допир до реална работна среда, запознаване с професионалисти от бранша, както и работа над реални задачи в администрацията на компанията.

В рамките на своята стажантска програма, младежите имаха и възможността да се запознаят със съпътстващите дейности на компанията, като им бяха представени редици други услуги, който предлага 3К АД в техния Център за енергийни решения. Заедно с Thermosol K3, дружеството е започнало разработка на зарядна колонка за електрически автомобили, управлявана чрез мобилно приложение. Към днешна дата екипът на 3К АД, е съсредоточил усилията си към световните тенденции, а именно малки децентрализирани системи за производство на електричество, иновативни технологии и не на последно място системи за съхранение на енергия в сътрудничество със световния лидер TESVOLT.

Един от ценните уроци, които получиха младежите в стажантската програма е, че от съществена важност е използването на съвременни технологии, които биха оптимизирали начина на използване на ресурсите (природни и технологични) и да  подобрят живота ни и околната среда. За това е важно да се търси, разработва и предлага на пазара най-актуалните решения за бита, ежедневието и градската инфраструктура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2022 © Институт за Младежки Инициативи и Иновации