Да работим заедно за младите хора на България!

  + 359 897 937 357 

9000 Варна, ул. Преслав 4

HomeНовининовини26 младежи се включиха в последния EDIBO курс

26 младежи се включиха в последния EDIBO курс

26 младежи се включиха в последния EDIBO курс в град Варна 

Въпреки несигурната ситуация с covid-19 в страната, ИМИИ успя да подготви и стартира последния присъствен курс по дигиталния умения и предприемачество в рамките на проект „EDIBO: Европейски дигитални обучителни лаборатории“, финансиран по Фонда за младежка заетост на Финансовия механизъм на ЕИП и Норвежкия финансов механизъм 2014 г. – 2021 г.

6th Digital Bootcamp стартира на 01.03.2021 г в град Варна с участието на 26 безработни младежи до 29 г. от областта при спазване на всички противоепидемични мерки. В рамките на 200 учебни часа, интензивните курсове са със силен фокус върху доразвиване на ИКТ уменията на младежите, включително уроци за подобряване на езиковите и базови умения за намиране на работа или стартиране на собствен бизнес. В този курс е включен и специализиран модул Adobe Lightroom за редактиране на изображения, в помощ на потребителите да променят и манипулират изображения, които се основават на характеристиките и свойствата на изображенията. Lightroom е най-популярният и лесен инструмент за професионални фотографите, начинаещи и графични дизайнери.

През първите две седмици от стартирането на курса младежите се запознаха с основни компютърни умения (файлове, директории и разширения; браузъри – Chrome, FireFox и Opera; инсталиране и премахване на програми; клипборд и ограничения и възможности; спам и програми за защита; драйвери и поддръжка; основни настройки на мрежата и др.) и с модула „Софтуер за всеки бизнес“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2022 © Институт за Младежки Инициативи и Иновации