Да работим заедно за младите хора на България!

  + 359 897 937 357 

9000 Варна, ул. Преслав 4

HomeПроектиПроект „APACHE – Active PArticipation through Creative Hand and Elettronic – writings“, финансиран по програма Еразъм +, Ключова дейност 1: Младежки обмен

Проект „APACHE – Active PArticipation through Creative Hand and Elettronic – writings“, финансиран по програма Еразъм +, Ключова дейност 1: Младежки обмен

Водеща организация: Studio Progetto Società Sociale Cooperativa, Италия

Партньори по проекта са младежки организации от 6 Европейски държави: Италия, Унгария, Хърватска, България, Протугалия и Испания.
От българска страна партньор е Сдружение „Институт за младежки инициативи и иновации“.

Период на младежкия обмен:  28 юни до 06 юли 2016 г.
Място на провеждане: гр. Cornedo Vicentino, Италия
Участници: 5 + 1 ръководител на групата

Информация за проекта:
Целта на проекта е да се обмени опит между чуждестранни и местни хора,  относно това как да се включат младите хора в насърчаването и развитието на  техните градове\села, използвайки литература и творческото писане като инструмент за участие.
По време на младежкия обмен, участниците ще реализират работна програма изготвена от тях преди началото на проекта, с тема „Писането като средство участие“.

Същината  на проекта може да бъде обобщена  от следните въпроси:
– Харесвате ли книги?
– Обичате ли литературата?
– Смятате ли, че четенето и писането, е пример за използване на творческите ви възможности?
– Смятате ли, че литературата може да бъде инструмент за участие на  младите?
– Смятате ли, че е възможно да се насърчава развитието на една територия от разказите на младите хора, които живеят там?
– Искате ли да се работи с младите хора за увеличаването на младежкото участие в градското развитие, използвайки литература като инструмент на участие?
– Искате ли да тествате някои изкуства и творчески дейности, които биха могли да бъдат полезни за насърчаване на младежкото участие?

Крайната цел  на проекта е създаването на електронна книга, съдържаща история, създадена от младите участници в младежкия обмен, базирана на тема „Младите хора и обществото“.
Проектни дейности:
– Творчески работилници
– Проучване на връзката между творчеството и развитието на територията (чрез неформални дейности)
– Среща с експерт, за да се разбере „ролята на създаването на книга“
– Срещи с местни млади хора (чрез неформални дейности като интервюта, игри, флашмодс, и т.н.), за проучване на тяхното усещане за четене и писане и приобщаването им към участие в някои от проектните дейности  (напр: публична приказка, направена от 100 ръце; да изразиш себе си с писане, и т.н. …)
– Проучване,доколкоедна измислена история\книга може да промени „атмосферата на едно място\град“
– Подготовка на електронна книга.
След като е готова,   книгата ще бъде публикувана на някои он-лайн магазини на ЕС ище бъде на разположение за свободно изтегляне, за да се чете от много млади хора и да ги мотивира да използват художествени дисциплини, за даизразят себе си към активно участие в живота на своите градове и държави.

Изисквания към участниците:
– поканата е насочена към младежи между 18-27 години.
– да говорят свободно английски език

Разходите за настаняване и храна се покриват изцяло от поректа, а транспортните разходи се покриват в размер до 170 Евро.

2022 © Институт за Младежки Инициативи и Иновации