Да работим заедно за младите хора на България!

  + 359 897 937 357 

9000 Варна, ул. Преслав 4

HomeНовининовиниТри невероятни дами споделят за техния опит с Дислексията

Три невероятни дами споделят за техния опит с Дислексията

Три невероятни дами споделят за техния опит с #Дислексията!

Запознайте се с историите на:

  • Кристина Костова е графичен дизайнер и самата тя страда от дислексия в училищните години. Тя е създател на първия български шрифт за хора с дислексия Adys Font. Тя се стреми да помага на страдащите от дислексия, като популяризира шрифта Adys и събира съмишленици.

  • Maртина Иванова се сблъсквали с дислексията в ранна училищна възраст, а сега завършва своето обучение в Медицински университет – Варна и практикува в частна детска градина като логопед и помага на деца със специфични обучителни затруднения.

  • Ивелина Бояджиева, преподавател и основател на Школа „Клас“ – Варна през 2002 г. През годините, школата се превръща в място за придобиване на нови знания и умения за много деца, включително и за деца със специфични обучителни затруднения.

Тези видео материали скоро ще бъдат публикувани като добри истории от България в #Solution4SLD онлайн платформата за електронно обучение на учители, работещи с деца със специфични обучителни затруднения, предимно при четенето и разбирането на буквите.

#Solution4SLD е иновативен проект, финансиран по Програма Еразъм+ и цели да адаптира и стандартизира образователна система за деца със специфични обучителни затруднения чрез разработване на интерактивна и приобщаваща платформа за електронно обучение и наръчник за училищата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2022 © Институт за Младежки Инициативи и Иновации