Да работим заедно за младите хора на България!

  + 359 897 937 357 

9000 Варна, ул. Преслав 4

HomeНовининовини#Solution4SLD: Национална работна среща за представяне на резултатите по проекта, 23.02.2024г.

#Solution4SLD: Национална работна среща за представяне на резултатите по проекта, 23.02.2024г.

Национална работна среща за представяне на резултатите по проекта

С голям интерес се проведе финалното събитието за представяне на резултатите по проектa, насочен към специфичните обучителни затруднения като дислексия и дисграфия при ученици от 1-6 клас. На националната работна среща в град Варна на 23.02.2024г., организирана от Институт за младежки инициативи и иновации (ИМИИ), присъстваха представители на Регионално управление на образованието – Варна, директори, учители и педагогически специалисти от началните и основни училища от региона и страната.

С цел да се адаптира образователна система за деца със специфични затруднения при писане и четене, екипа на ИМИИ представи разработената от международния консорциум от партньорски организации от Литва, Малта и България интерактивна и приобщаваща платформа за електронно обучение, както и интегрираните в нея Наръчник за учителите, интерактивни Задачи и Игри за деца със специфични обучителни затруднения. Двугодишният проект приключва на 27.02.2024г. и срещата с педагогическите специалисти и преподаватели в град Варна беше финалното събитие за популяризиране на постигнатите резултати. Изключително голям интерес предизвика представеното интро на интерактивните игри с нашия главен герой Оли, коита са специално разработени за деца със затруднения при писане и четене от 1-6 клас. Разработени са  18 авторски игри, които логически обвързани с мотивационен елемент и са едно разнообразие в обучителния процес на децата.

Срещата приключи с дискусия за възможността за прилагане на обучителните материали в училищата в град Варна и региона във всички извънкласни и неформални дейности като час на класа, занимания по интереси, часове предвидени за посещение при специалист в училище и т.н. Няколко от училищата заявиха интерес да бъдат включвани като пилотни училища в други подобни проекти на ИМИИ за в бъдеще, които са свързани с дообогатяване на обучителния процес както на учителите, така и на учениците.

Всички обучителни материали, разработени по проекта са достъпни на Български език на следната платформа: https://solutions4sld.labirintas.com/

Снимков § видео материал от събитието:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2022 © Институт за Младежки Инициативи и Иновации