Да работим заедно за младите хора на България!

  + 359 897 937 357 

9000 Варна, ул. Преслав 4

HomeНовининовини#Solution4SLD: Покана за тестване на иновативни дигитални материали в помощ на учители и педагогически експерти, работещи с ученици от 1-6 клас със специфични обучителни затруднения

#Solution4SLD: Покана за тестване на иновативни дигитални материали в помощ на учители и педагогически експерти, работещи с ученици от 1-6 клас със специфични обучителни затруднения

През последните две години експертния екип на Институт за младежки инициативи и иновации (ИМИИ) – Варна, в рамките на международния проект Solution4SLD, работи върху разработването на иновативни дигитални образователни материали в помощ на учители и педагогически експерти в общообразователните училища.

Всичките обучителни материали са дигитални и са на Български език!

Целта на проектa е да адаптира образователна система за деца със специфични затруднения при писане и четене чрез разработване на интерактивна и приобщаваща платформа за електронно обучение, съдържаща Наръчник за учителите, интерактивни Задачи и Игри за деца със специфични обучителни затруднения.

Целева група на проекта са ученици от начален и прогимназиален етап (1-6 клас) със специфични обучителни затруднения, учители, които обучават тези деца, и друг педагогически персонал.В момента сме в период на тестването им и каним учители и педагогически експерти от цялата страна да ги прегледат, да изкажат своето мнение и съответно да дадат препоръки за подобрение.KAK СТАВА ТОВА?
При интерес да се включите в тестването на обучителните материали, даваме следните стъпките, които да следвате:
1. Разгледайте НАРЪЧНИКА ЗА УЧИТЕЛИ с практична информация и съвети по темата за специфичните обучителни затруднения: дислексия и дисграфия. Целта му е да даде необходимите знания на учители, които преподават на деца със специфични затруднения при четене и писане, за да се научат те как да разпознават тези ученици в класната стая и да им осигурят необходимата подкрепа за учене.
2. Разгледайте ЗАДАЧИТЕ. Те са предназначени да се правят с ученици 1-6 клас, насочени към следните области на развитие: Визуално възприемане, Кохерентна реч, Фонологична осведоменост, Граматически умения, Техника на четене, Разбиране на текст.
3. Попълнете онлайн ВЪПРОСНИКА, с който ще дадете Вашата оценка и препоръки за обучителните материали до 23.02.2024г. Въпросникът е насочен както към оценка на Наръчника, така и на Задачите, които трябва да се тестват върху ученици 1-6 клас.

*След периода на тестване и въвеждане на всички препоръки, Наръчника и Задачите ще бъдат изцяло дигитализирани и достъпни на онлайн платформата на проекта https://solutions4sld.labirintas.com/bg/, на която са качени и иновативни интерактивни игри за деца със специфични обучителни затруднения от 1-6 клас.

Предварително благодарим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2022 © Институт за Младежки Инициативи и Иновации